Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina www.piromax.si ima v svoji ponudbi širok izbor zabavnih pirotehničnih izdelkov. Pirotehnični izdelek je vsak izdelek, ki vsebuje eksplozivne snovi, pirotehnične snovi ali eksplozivno mešanico snovi, ki proizvajajo toploto, svetlobo, zvok, plin ali dim ali kombinacijo takih učinkov, ki so posledica eksotermnih kemičnih reakcij.

Lastnik in ponudnik spletne trgovine www.piromax.si je družba Promax Computers, d.o.o.

Podatki o podjetju in poslovni prostori ponudnika

Promax Computers, d.o.o.
Zalog 17, 8000 Novo mesto
Telefon: 041 740 210, e-pošta: info@pmc.si
Davčna številka: SI75060406, smo zavezanci za plačevanje DDV
Matična številka: 1563661000
Registrski organ: Okrožno sodišče Novo mesto
IBAN: SI56 6100 0000 7818 450 pri Delavski hranilnici d.d.
Številka dovoljenja za promet s pirotehničnimi izdelki: 216-626/2009-12, izdajatelj dovoljenja UE Novo mesto.

Splošni pogoji poslovanja ponudnika piromax.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007, 86/2009, 78/2011), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Uradni list RS, št. 96/2009-UPB2), Obligacijskim zakonikom (OZ, 97/2007-UPB1) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Pravilnik o zasebnosti, ki je v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: GDPR), si lahko preberete v nadaljevanju splošnih pogojev.

Varnost poslovanja

Upravitelj te spletne trgovine uporablja ustrezna tehnološka in programska orodja za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna trgovina je zaščitena z SSL certifikatom. Secure Sockets Layer (kratica SSL) je kriptografski protokol, ki omogoča varno komunikacijo na medmrežju, na primer pri brskanju po spletu in med e-poštnim komuniciranjem, kjer se pojavlja potreba po prenosu podatkov zaupne narave (npr. osebni podatki in številke kreditnih kartic).

Pogoji uporabe

Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati splošne pogoje poslovanja. Z uporabo te spletne strani izrazite svoje strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.
Vsa vsebina na teh straneh je lastnina ponudnika spletne strani ali pa ima ponudnik dovoljenje za uporabo. Uporaba teh materialov z vaše strani ali s strani od vas pooblaščene osebe je prepovedana, če ni izrecno dovoljena s temi splošnimi pogoji. Vsaka nepooblaščena uporaba slik lahko predstavlja kršitev zakonodaje iz naslova avtorskih pravic.
Ponudnik se v razumnem obsegu trudi, da bi ta stran vključevala samo točne in ažurne informacije. Vendar pa ponudnik ne daje nobene garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali drugačne odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini te strani.
To stran uporabljajte ali po njej brskajte na vašo lastno odgovornost. Niti ponudnik, niti katerakoli druga oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, izdelavi ali posredovanju te strani, ne more biti odgovorna za povračilo kakršnekoli neposredne, posredne, naključne ali posledične škode oziroma plačilo globe zaradi vašega obiska te strani ali njene uporabe.
Ne da bi kakorkoli omejevalo zgoraj navedeno, bo veljalo, da vam je vse, kar se nahaja na tej strani, posredovano “takšno, kot je” brez kakršnekoli izrecne ali zakonsko predpisane garancije, kar velja tudi za garancije za tržljivost blaga, njegovo ustreznost za določen namen ali nekršenje pravic drugih. Ponudnik ne prevzema tudi nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovorna za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške opreme ali druge lastnine ter viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo, zaradi vašega obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnihkoli materialov, podatkov, tekstov, slik in video ali avdio gradiv iz te strani.
Ponudnik ni preveril vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo in zato ni odgovorna za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršen koli način povezana s to spletno stranjo. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje sami.
Ponudnik ima pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja z posodobitvijo te objave.
Lastnik in upravljavec te strani je družba Promax Computers, d.o.o., ki je ustanovljena na podlagi slovenske zakonodaje in ima svoj sedež v Sloveniji. Po tej strani lahko svobodno brskate in kupujete po vaših željah. Gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko naložite z mreže v nekomercialne namene, to je izključno za vašo domačo osebno uporabo, pri tem pa ne smete na noben način spreminjati označb avtorskih pravic, blagovnih znamk in drugih obvestil o lastništvu. Vsebine te strani ne smete kopirati, razmnoževati, poobjavljati, nalagati na mrežo, razpošiljati po pošti, posredovati ali na drug način razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika, kar velja tako za besedilo, kakor tudi za slike in avdio ter video vsebine. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe svoje politike varovanja zasebnosti.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne trgovine in njenih vsebin, vključno s kakršnokoli materialno ali nematerialno škodo. Uporabnik je sam odgovoren, da vsebino v spletni trgovini uporablja smotrno v svoje najvišje dobro.

Kljub temu, da je spletna trgovina zaščitena z SSL protokolom, obstaja možnost za zlorabo spletne trgovine, na kar ponudnik nima vpliva. Iz tega razloga ponudnik izključuje odgovornost pri morebitnem prenosu zlonamerne programske opreme, ki bi se lahko uporabniku namestila na napravo, s katere dostopa do spletne trgovine. Ponudnik svetuje, da se uporabniki pred nevarnostjo okužbe ustrezno izobrazijo o tej tematiki in zavarujejo svoje naprave pred morebitnim prenosom zlonamerne programske opreme.

Kljub temu, da si ponudnik prizadeva v spletni trgovini zagotavljati točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, obstaja možnost, da zaradi mnogoterosti izdelkov ali hitrih sprememb informacij so lahko informacije o artiklih, roki dobave, cena ali katere druge informacije drugačne kot je navedeno v spletni trgovini ali pa so te nepopolne. Uporabnik je sam odgovoren preveriti informacije, če obstaja sum pred napačnimi in nepopolnimi informacijami. Pridržujemo si pravico do spremembe informacij o produktu vključno s slikami in vsemi ostalimi pripadajočimi informacijami brez predhodnega obvestila.

Ponudnik ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne trgovine, morebitno netočnost informacij v spletni trgovini in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi nedostopnosti, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij v spletni trgovini.

V primeru, da je uporabnik naročil artikel, ki ima navedene napačne ali nepopolne informacije, bo ponudnik uporabnika o tem obvestil in omogočil odstop od naročila. V kolikor uporabnik po oddanem naročilu in pred prejetjem artikla na dom sam ugotovi, da ima artikel navedene napačne informacije, je obvezan javiti napako v spletni trgovini, ponudnik pa mu omogoča preklic ali zamenjavo naročila.

Ponudnik se aktivno ukvarja s posodabljanjem fotografij v spletni trgovini zato je potrebno vse slike jemati kot simbolične. Nekatere lastnosti artikla na sliki ne odražajo dejanskega stanja artiklov (npr. velikost artikla na sliki).

Ponudnik ne odgovarja za vsebino komentarjev v spletni trgovini, ki jih podajo uporabniki. Ponudnik lahko zavrne komentarje, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča dejstva ali žaljive vsebine tako za druge uporabnike kot tudi za samega ponudnika.

Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v splošnih pogojih poslovanja in spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Ponudnik si pridržuje pravico za spremembo prodajne ponudbe v spletni trgovini brez predhodnega obvestila. Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Izvleček iz veljavne zakonodaje (ZEPI)

Ognjemetne izdelke lahko kupujete in uporabljate celo leto. Prodaja, posest in uporaba izdelkov, katerih glavni efekt je pok (petarde ipd.) je prepovedana!
Ne uporabljajte ognjemetnih izdelkov v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, domov za ostarele, vrtcev, šol, cerkva, kino dvoran, gledališč, na stadionih, v prevoznih sredstvih in na drugih površinah, kjer so športne in kulturne prireditve, ter na mestih, kjer je naključno zbrano večje število ljudi.
Ognjemetnih izdelkov ne smete uporabljati po 22.00 uri, ker bi s tem kršili javni red in mir. Prav tako je prepovedana uporaba ognjemetnih izdelkov v naravi, če je razglašena požarna ogroženost.
Strogo se morate držati navodil, ki so na vsakem izdelku, še posebej pa morate upoštevati varnostne odmike do gledalcev in stvari oz. objektov. Več o navodilih si lahko preberete pri vsakem izdelku posebej.

Starostne omejitve za nakup pirotehničnih izdelkov

Pirotehničnih izdelkov posamezne kategorije ni dovoljeno prodajati fizičnim osebam, ki so mlajše od:
– 14 let za kategorijo F1,
– 16 let za kategorijo F2,
– 18 let za kategorije F3, P1 in T1.
Prodajalec sme od fizične osebe, za katero domneva, da ne izpolnjuje pogojev iz prvega odstavka tega člena, zahtevati, da predhodno izkaže svojo starost z javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb. Prodajalec bo preverjal starost kupca ob prevzemu paketa na prevzemnem mestu v prodajalni.

Cene

Vse objavljene cene so informativne. Vse cene objavljene v cenikih in cene napisane ob naročilu so določene.

Redna in vaša cena
Redna cena je priporočena cena dobavitelja oz. uvoznika. Vaša cena je cena ponudnika piromax.si in velja v trenutku oddaje naročila. Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba na spletni strani piromax.si posodablja in pogosto spreminja.

Akcijske cene veljajo do 31. 12. za tekoče leto, oziroma do odprodaje zalog ali preklica akcijskih cen. Veljavne so cene, ki jih kupec pred sklenitvijo posla dobi v ponudbi.

Vse cene so navedene v evrih. V ceno je že vračunan 22 % davek na dodano vrednost. Vse ponudbe, računi in ostali dokumenti so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije.

Cene veljajo za osebni prevzem na lokaciji prodajalne oz. prevzemnega mesta na naslovu Zalog 17, 8000 Novo mesto.

Promocijski kupon

Promocijski kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejen. Aktivno promocijski kupon najdete v oglasnih sporočilih ali katerem drugem mediju.

V primeru, da kupec izkoristi promocijski kupon, a naročilo s koriščenim kuponom kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti te kode ni več upravičen.

Uporaba promocijskega kupona:

Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način prevzema, vnesite svoje podatke in izberite način plačila.
V istem koraku v polje Koda kupona vpišite promocijski kupon in vnos potrdite s klikom na gumb Unovči kupon.
Pri vsakem nakupu je možno izkoristiti le en promocijski kupon.
Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti promocijske kode za popust.
Ko vpišete promocijski kupon, se vrednost promocijskega kupona avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Zaključek nakupa. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

Naročila

Naročila sprejemamo med delovnim časom po telefonu: 041 740 210, pisno na elektronski naslov: info@pmc.si in preko spletne trgovine. Naročila, poslana pisno, po elektronski pošti in preko spletne trgovine sprejemamo tudi izven delovnega časa 24/7.

Spletna trgovina s pirotehničnimi izdelki obratuje izključno na ozemlju Republike Slovenije.

Ponudbe

Ponudbe se izstavljajo na podlagi povpraševanja. Po preteku veljavnosti ponudbe se lahko na vašo željo veljavnost podaljša, vendar se vnesejo morebitne nastale spremembe.

Veljavnost ponudbe: pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so izražene v evrih in vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike objavljene na spletni strani ali v drugih objavah so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Način dobave

Za katerokoli dobavo blaga je potrebno predhodno izvršiti plačilo na TRR ali pa pri prevzemu paketa, razen, če ni s “Pogodbo” določeno drugače.

Ob prevzemu blaga izdamo račun za prejeto blago. Dokument Račun velja kot dobavnica, v kolikor ga podpiše kupec.

Dostava s strani hitre pošte in kurirskih služb ni možna.

Osebni prevzem je možen v prodajalni ponudnika na naslovu Zalog 17, 8000 Novo mesto.

Osebni prevzem je možen v času obratovanja prodajalne. Med 15. 12. in 31. 12. v ponedeljek – sobote med 9.00 in 19.00 uro, nedelja in prazniki med 10.00 in 17.00. Izven sezone je prevzemni čas skladen z dogovorom med ponudnikom in kupcem.

Način plačila

 • Plačilo po predračunu ali po ponudbi z bančnim nakazilom na račun družbe Promax Computers, d.o.o.
 • z gotovino na prodajnem mestu
 • s kreditno ali bančno kartico na prodajnem mestu

Plačilo z odlogom, kreditno odplačevanje ali drug način plačila pa le, če je tako določeno s pogodbo.

Lastništvo blaga

Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last družbe Promax Computers, d.o.o.

Računi

Račun se izda na podlagi spletnega naročila. Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga. Račun prejme kupec ob prejemu blaga.
Vse dokumente, predračune, pogodbe in račune v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki in/ali na papirju, en izvod na papirju in/ali v elektronski obliki pa se hrani na sedežu družbe. Dostop do dokumentov, hranjenih v družbi, je možen na podlagi dogovora z direktorjem družbe oz. z odgovorno osebo.
Vsi dokumenti, predračuni, pogodbe in računi so napisani v slovenskem jeziku.

Pravica do odstopa nakupa, vračilo blaga

V primeru kakršne koli pritožbe zaradi izdelka ali zaradi postopka nakupa, vas prosimo, da nam posredujete vašo pritožbo pisno po e-pošti na naslov info@pmc.si. Vašo pritožbo bomo evidentirali in nanjo v najkrajšem možnem času odgovorili.

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:

Pravica do odstopa od pogodbe: potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti družbo Promax Computers, d.o.o., Zalog 17, 8000 Novo mesto, telefon 041 740 210, e-pošta: info@pmc.si o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, ali elektronski pošti). Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe: če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga. Vračilo blaga je možno izključno na sedežu družbe, ter se ne sme pod nobenim pogojem pošiljati po hitri pošti ali kurirskih službah.

Potrošnik blago vrne brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

 • pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva,
 • pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo

Postopek vračila in zamenjave blaga

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini izročiti prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če potrošnik v 14 dneh po prejemu blaga le-to vrne prodajalcu.

Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.

Postopek vračila kupnine: Promax Computers, d.o.o. kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Garancija

Ponudnik je dolžan spremljati in ažurno reševati vse zahtevke, ki jih posreduje kupec.

Rok za popravilo oz. odpravo napake je 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oz. pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno popravo okvare in pomanjkljivosti izdelka.

Šele v primeru, če proizvajalec v tem roku ne odpravi napake, mora potrošniku brezplačno nadomestiti izdelek, z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

V primeru, da reklamiranega blaga ni možno zamenjati z enakim (ga ni več na zalogi ali ni več dobavljiv), se po skupnem dogovoru zamenja za blago, ki vrednostno in kvalitetno ustreza reklamiranemu. Skrajni rok za rešitev reklamacije je 45 dni.

Garancijska popravila ali zamenjave se vršijo pri dobavitelju, kamor mora kupec dostaviti ali poslati reklamirano blago na svoje stroške. Stroške materiala, nadomestnih delov, dela, prevoza in vse stroške, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oz. pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, nosi ponudnik.

Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan potrošniku po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini maloprodajne cene novega proizvoda.

Odgovornost za stvarne napake

Ponudnik mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar,  prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Z nobenim pogodbenim določilom ni mogoče omejiti ali izključiti prodajalčeve odgovornosti za stvarne napake, kot je določena z zakonom o varstvu potrošnika. Pogodbeno določilo, ki temu nasprotuje, je nično.

Potrošnik ima pravico, če je bila storitev opravljena nepravilno, od izvajalca storitve zahtevati, da:

 • odpravi pomanjkljivosti pri opravljeni storitvi ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi ali
 • ponovno opravi storitev ali
 • vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, bomo čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugodili vaši zahtevi. Prav tako bomo na vašo zahtevo pisno odgovorili najpozneje v osmih dneh po prejemu zahteve, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporna.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Nesoglasja ali spore nastale med potrošnikom in podjetjem, bosta partnerja reševala sporazumno. Po Zakonu o izvensodnem reševanju sporov (Ur.L. RS 81/95) ima potrošnik pravico, da se pred sodnim sporom prostovoljno odloči, da vloži pobudo za začetek postopka pri izvajalcu SRPS (izvensodno reševanje potrošniških sporov), ponudnik pa se prostovoljno odloči, ali bo sodeloval v postopku. Potrošnik se z vložitvijo pobude za začetek postopka SRPS ne odpoveduje pravici do upravnega in sodnega varstva. Postopek je za potrošnika brezplačen, razen pristojbine izvajalca SRPS. Potrošnik nosi stroške svojega pooblaščenca ali tretje osebe, če jo ima, ter stroške izvedenskega mnenja ki ga potrošnik zahteva, če izvajalec SRPS oceni, da je mogoče rešiti spor tudi brez njega. Ponudnik se zavezuje, da sprejema odločbo izvajalca SRPS kot zavezujočo. V primeru, da potrošnik ne vloži pobude za SRPS ali pa da se ponudnik ne odloči da bo sodeloval v SRPS, je pristojno sodišče v Novem mestu.

Spletna povezava do portala SRPS:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Varovanje zasebnosti in pooblaščena oseba za upravljanje z osebnimi podatki (GDPR)

Ta politika varovanja osebnih podatkov opisuje kdo, v kakšen namen in na kateri način se obdeluje osebne podatke zbrane z obiskom te spletne strani. Ta dokument tudi opisuje načine s katerimi se zbrani osebni podatki posredujejo, kako so zaščiteni in kako uporabnik lahko uveljavlja pravice, ki so zapisane v Zakonu o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju “Zakon”).

Podjetje Promax Computers, d.o.o. se zavezuje k ohranjanju zasebnosti vseh uporabnikov. Zbiramo samo nujne osnovne podatke o uporabnikih, z namenom, prodaje izdelkov iz naše ponudbe. Vsi podatki o uporabnikih se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, katerim so ti podatki nujni za opravljanje dela in v namen za katerega ste nas kontaktirali. Vsi zaposleni v podjetju Promax Computers, d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načela o zasebnosti.

Vodja obdelave je podjetje Promax Computers, d.o.o. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva preko kontaktnega obrazca ali na elektronskem naslovu info@pmc.si

Katere vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo?

Kontaktni obrazec

Zbiramo in obdelujemo samo tiste osebne podatke, katere ste navedli v kontaktni obrazec izključno za namen zaradi priprave blaga in izdaje računa, ali za odgovor na kakšno vaše vprašanje. S tem ko ste izpolnili obrazec ste dali svoje soglasje za obdelavo nujnih osebnih podatkov, da lahko potrdimo identiteto osebe za katero obdelujemo določene zahteve. Nad podatki ne vršimo nikakršnih analitičnih operacij in jih ne uporabimo za profiliranje uporabnika.

Spletna trgovina

Da bi lahko izpolnili vaše naročilo in vam pripravili naročene izdelke, obdelujemo osebne podatke prek obrazca za naročilo. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov je 6. člen, 1. odstavka, točke (b) splošne uredbe o varovanju osebnih podatkov (obdelava je nujna za izvršitev pogodbe v kateri je kandidat stranka ali kako bi se ukrepalo na zadevo kandidata pred sklenitvijo pogodbe). V kolikor navedete tudi druge osebne podatke, katere od vas nismo zahtevali v obrazcu z samo navedbo teh podatkov ste nam dali privolitev za njihovo omejeno obdelavo izključno z namenom izpolnitve zahteve nakupa pirotehničnih izdelkov. To pomeni, da dodatne osebne podatke katere ste sami navedli izven teh okvirjev v nobenem primeru ne bomo uporabili v druge namene, razen za namen izpolnitve naročila. Ne bomo jih zlorabili niti posredovali tretjim osebam, ki niso vključene v izpolnitev naročila.

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek
 • naslov
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • naslov elektronske pošte
 • kontaktno telefonsko številko
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Vaše pravice , ki so zagotovljene s splošno uredbo o varovanju osebnih podatkov lahko dosežete z obvestilom našega zaposlenega za varovanje osebnih podatkov s pomočjo kontaktnega obrazca na spletni strani.

Izvajalec obdelave

Da bi zagotovili pravilno delovanje naše spletne trgovine, uporabljamo določene storitve od tretjih oseb, ki so v sklopu te pogodbe kot izvajalci obdelave.

Naše spletno mesto, kot informacijski sistem se nahaja pri enem podjetju za storitve gostovanja znotraj Evropske Unije. Samo v primeru zlorabe podatkov, nepooblaščenega pristopa do podatkov ali kršitev vaših osebnih podatkov, eno ali več podjetij za storitve gostovanja ima vpogled do vaših osebnih podatkov izključno za namene odprave nezaželenih okoliščin ali preprečitev/zmanjševanje posledic kršitev vaših osebnih podatkov.

Vodja obdelave v nobenem primeru, brez predhodne odobritve uporabnika ne bo osebne podatke delil z nobenim od izvajalcem obdelave, ki ni določen v prejšnjih postavkah.

Nihče od odgovornih za obdelavo podatkov v nobenem primeru ne bo brez predhodnega soglasja uporabnika delil osebne podatke.

Čas hranjenja podatkov

Vaš zahtevek preko kontaktnega obrazca skupaj z vašimi osebnimi podatki bomo hranili 2 leti. Če je zahteva stranke take narave, da ne zahteva obdobje hranjenja daljše od roka izvrševanja zahtevka, potem se bo takoj po izvršitvi zahtevka tudi izbrisalo. V kolikor je zahteva uporabnika take narave, da hranjenje tega zahtevka lahko pomaga v reševanju problema istega ali drugega uporabnika bomo zahtevek skupaj z osebnimi podatki uporabnika hranili do 2. leti, po tem času se bodo vsi podatki na varen način uničili.

Pravica do dostopa podatkov

Na podlagi 30. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov, ima uporabnik pravico zahtevati pregled in dostop do svojih osebnih podatkov, kot tudi kopijo svojih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

Pravica do popravka

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati popravek netočnih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati izbris osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

Uporaba piškotkov

Kaj so piškotki

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in njegovih interesih ob obisku spletnih strani. Vsebina piškotka se shrani v dostopni napravi (računalnik, tablica, pametni telefon) uporabnika v posebni mapi. Sami se morate odločiti ali dovolite shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, vendar spletne strani delujejo optimalno, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki
To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali nudenje storitev, ki ste jih sami zahtevali.

Izvedbeni in funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo izboljšano funkcionalnost naših spletnih strani. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Ciljni ali oglaševalski piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom. Z odjavo od teh piškotkov, vam prikazana oglasna sporočila ne bodo ustrezna vašim preferencam.

SEZNAM UPORABLJENIH PIŠKOTKOV NA NAŠIH SPLETNIH STRANEH

Cookie names Type of cookie First or Third party Can be blocked Session or Persistent Expiry Time Purpose